Program høsten 2021


 

Trondheim Jazzforum gjenåpningskveld + jam!

 

Søndag 31. oktober inviterer TJF til ekstraordinær dobbelkonsert på Dokkhuset, som en del av Endelig folkeliv og leven! Det blir to band med tilknytning til den bejublede jazzlinja i byen. Etterpå blir det jam!

Kl. 20.00 Jonas Ehnroth trio
Kl. 21.00 MONSTERA
Kl. 22.00 Jam!

 

Søndag 31. oktober 2021 kl 20.00 
Døra åpner kl 19.30, konserten starter kl 20.00
Adresse: Dokkhuset Scene, Trondheim

BilletterLes mer

Liv & Jakob

 

Liv & Jakob er en duo bestående av Liv Andrea Hauge og Jakob Nordli Leirvik. Til tross for koronarestriksjoner og at de har base i hver sin by, har de rukket å jobbe mye sammen siden oppstart i begynnelsen av 2020. De to musikerne er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og NTNU Jazzlinja i Trondheim. Duoen spiller et variert utvalg av egenskrevne låter som åpnes opp gjennom improvisasjon og utforsking av klang og rom. Låtene har elementer fra jazz og singer/songwriter og inneholder tematikk som mellommenneskelige relasjoner og savnet av å kunne løpe fritt.
Jakob Nordli Leirvik – vokal
Liv Andrea Hauge – piano

 

Tirsdag 9. november 2021 kl 20.00 
Døra åpner kl 19.30, konserten starter kl 20.00
Adresse: Lokal Klubb, Trondheim

BilletterLes mer

Mona Krogstad Quartet

Mona Krogstad er en saksofonist og komponist, utdannet fra Jazzlinja ved NTNU i Trondheim og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Mona synes musikk er en av de vakreste former for kommunikasjon vi mennesker skaper med hverandre, og blir fascinert av at musikkens språk kan romme så uendelig mange bilder, følelser og stemninger.
Mona Krogstad Quartet er nytt band som består av unge musikere som møttes i Trondheim høsten 2020. Gjennom solide komposisjoner og vakre melodier beveger musikken i Mona Krogstad Quartet seg i et landskap som åpner for improvisasjon og lekent samspill. Musikken henter inspirasjon fra den gamle jazztradisjonen og saksofonister som Wayne Shorter og Joe Henderson, men også fra mer moderne og skandinavisk jazz.

Mona Krogstad, tenorsaxofon

Joakim Rainer Petersen, piano
Bjørn Marius Hegge, kontrabass
Veslemøy Narvesen, slagverk

 

Tirsdag 23. november 2021 kl 20.00 
Døra åpner kl 19.30, konserten starter kl 20.00
Adresse: Trykkeriet Scene, Trondheim

BilletterLes mer

Tidligere konserter høsten 2021


 

Shannon Mowday’s ‘LILA’

Shannon Mowday (alt- og baritonsaksofoner, contra alt-klarinett, komposisjon), Helge Lien (piano), Johannes Eick (6 strengs kontrabass), Erik Nylander (trommer)

 

Energi, rytme, sterke melodier, følsomhet og improvisasjon forener norskbaserte Shannon Mowday og hennes Sør-Afrikanske røtter, med noen av Skandinavias ledende kreative improviserende musikere.

Tirsdag 24. august 2021 kl 20.00 
Døra åpner kl 19.30, konserten starter kl 20.00
Adresse: Trykkeriet Scene, Trondheim
BilletterLes mer

POST-SUN-VISION - Nordic Jazz Comets

Den prisbelönta jazztrion POST-SUN-VISION har beskrivits som en av landets mest lovande grupper och har sagts ha potential att driva musikstilen framåt. Deras musik har beskrivits som ’lättillgänglig avant-garde’ och har, bland andra utmärkelser, givit dem titeln ’Nordic Jazz Comets’ 2020 och ‘Ensemble in Residence’ på Musik i Syd, 2020-2021. Deras andra album, gästat av Magnus Broo, släpptes i januari 2021.

 

Lørdag 11. september 2021 kl 19.00 
Døra åpner kl 18.30, konserten starter kl 19.00
Adresse: Antikvariatet, Trondheim

BilletterLes mer

I.P.A.

Skandinavisk all-star band på tur!
Den norsk-svenske kvintetten I.P.A. har servert musikk med røtter fra 60-tallet i snart ti år nå, og høsten 2020 kom deres femte albumet «Bashing Mushrooms” ut på det amerikanske indieselskapet Cuneiform. Naturligvis til gode kritikker rund baut:
«Dette bandet er i sitt livs form. I.P.A. får jazzhistorien til å blomstre i møte med moderne teft.»
– Arild. R. Andersen, Aftenposten
“Over the last decade this agile Scandinavian band has quietly become one of the world’s most satisfying post-bop units, and on Bashing Mushrooms they sound stronger and more versatile than ever..”
– Peter Margasak, The Quietus
Når fem av Skandinavias beste og mest rutinerte musikere kommer sammen, er det ikke annet å forvente enn at det blir kvalitet i alle kanaler, men I.P.A. er faktisk om mulig enda bedre live enn på plate! Sterke, egenkomponerte låter blir spilt med åpne ører og stor energi i et finslipt og glitrende samspill.
Akustisk jazz for samtida!
Atle Nymo – saxofon, bass- klarinett
Magnus Broo – trompet
Mattias Ståhl – vibrafon
Ingebrigt Håker Flaten – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer

 

Tirsdag 14. september 2021 kl 21.00 
Adresse: Dokkhuset Scene, Trondheim

BilletterLes mer

Why Kai

Why Kai sentrerer seg rundt komposisjonene til pianist og elektronisk musiker Kai von der Lippe. Med bakgrunn fra elektronisk og akustisk jazz/improvisert musikk, har han i dette bandet kombinert de to musikalske verdenene.
Why Kai består av Jo David Lysne, Daniela Reyes, Elias Tafjord og Kai, som sammen har utformet en konsert i form av en multimedia-reise, hvor retro filmer, animasjoner og midi-styrte roboter integreres i helhetsopplevelsen. Preparert piano, trekkspill, akustisk gitar og feltopptak blandes sammen med synther og programmerte trommer, og skaper en kontrast mellom det statiske elektroniske og det levende akustiske.
Why Kai utgir sin debut EP; Deep Fishing på Jazzland Recordings i august 2021.

 

Tirsdag 28. september 2021 kl 20.00 
Døra åpner kl 19.30, konserten starter kl 20.00
Adresse: Lokal Klubb, Trondheim

BilletterLes mer

A Tonic for the Troops

Energisk, melodisk, straight, fritt, swingende, intenst, høyt og lavt: «A tonic for the troops» blander alle disse ingrediensene i én og samme drink og er en vitamininnsprøytning i jazzkvartettform.
Bassist Ellen Brekken er en svært allsidig utøver og holder vanligvis fortet i de dype frekvenser i bl.a. Hedvig Mollestad trio, Tord Gustavsen trio, Falkevik og en hel del andre prosjekter innenfor jazz, rock, pop og folkemusikk. I «A tonic for the troops» er hun selv general i front og platedebuterer som komponist. I musikken hører vi gjenklang av bassister/låtskrivere som bl.a. Marc Johnson, Ray Brown, Charlie Mingus og Scott LaFaro, der Brekken leder oss gjennom unisone riff, raske løp, rolige landskap og leken rytmikk i en moderne mainstream-tradisjon.

 

Tirsdag 5. oktober 2021 kl 20.00 
Døra åpner kl 19.30, konserten starter kl 20.00
Adresse: Dokkhuset Scene, Trondheim

BilletterLes mer

Maja S. K. Ratkje & Stian Westerhus

Maja S. K. Ratkje og Stian Westerhus er musikere som ofte forbindes med effektpedaler, kontrollere og forsterkere. Men her gis publikum anledning til å møte musikerne ribbet for all elektronikk. Ratkje og Westerhus har dykket ned i Shakespeares arkiver, og smertefull og vakker poesi herfra akkompagneres med smertefull og vakker musikk ved bruk av trøorgel, strenger og sang i et lydbilde som kan gi assosiasjoner til 1800-talls Kristiania og til slitte salooner med melankolske utvandrere.

 

Mandag 25. oktober 2021 kl 20.00 
Døra åpner kl 19.30, konserten starter kl 20.00
Adresse: Olavshallen – Lille sal, Trondheim

BilletterLes mer