Bjørn Vidar Solli Quintet feat. Seamus Blake
}

23. feb 2016 kl 20:00

Moskus

250,- / 150,- (medlem)

Bjørn Vidar Solli Quintet feat. Seamus Blake

På Moskus denne kvelden får vi jazz av ypperste merke, med musikere fra New York, København og Oslo. Bjørn Vidar Solli har sin utdanning fra jazzlinja i Trondheim, og har de siste årene bodd i New York og Oslo som utøvende jazzmusiker, med hele verden som arbeidsplass. Solli har sanket gode kritikker og priser i en årrekke både her hjemme og internasjonalt. I Norge er han kjent fra prosjekter som trioen Solid! og gjesteopptreden med blant annet Hot club de norwege.

I 2014 fikk vi stifte bekjentskap med Bjørn Vidar Sollis CD «Aglow: The Lyngør Project Volume 1». Plata var et bestillingsverk fra Lyngør Jazzklubb som ble spilt inn i New York og har blitt stående som et sterkt, vitalt og ikke minst vakkert musikalsk monument over øysamfunnet. Nå er Solli ute med «The Lyngør Project Volume 2», som består av gamle jazzstandarder og er spilt inn på bedehuset i Lyngør. Både som gitarist, komponist og bandleder har Solli imponert med sitt varme, hardtsvingende uttrykk, og i flere år har han hatt lange opphold i verdens jazznavle New York.
For å feire den nye utgivelsen har Solli samlet originalbesetningen, og som en bonus har han fått med seg Seamus Blake, en av verdens fremste saksofonister. Musikerne kommer til Norge for å spille en ukelang turné med Solli, og publikum kan se fram til improvisasjon og samspill på aller høyeste nivå.

Line-up

Bjørn Vidar Solli – gitar
Seamus Blake – sax
Tim Collins – vibrafon
Daniel Franck – bass
Jon Wikan – trommer

Linker

Følg arrangementet på Facebook.
Les mer om Seamus Blake.