Hanna Paulsberg Concept
}

2. mars 2016 kl 20:00

Moskus

200,- / 100,- (medlem)

Hanna Paulsberg Concept

Vi gleder oss til intimkonsert med dette bandet på Moskus, som er et av det aller mest profilerte unge bandene i dag. Med god grunn, for dette er bra!

Å balansere kjærlighet til tradisjonen med nyskaping er en krevende oppgave. Når en gruppe unge musikere så til de grader mestrer kunststykket fra første stund, må en bare la seg imponere. Hanna Paulsberg Concept er en kvartett med beina godt planta i den rike, afroamerikanske jazztradisjonen – tenk tidlig sekstitalls John Coltrane eller Wayne Shorter, for eksempel. Samtidig makter de hele tida å holde musikken fersk, vital, sart og leken. Dette er et tegn på at vi her har å gjøre med særs dyktige musikere, både teknisk, komposisjonsmessig og når det gjelder musikkforståelse.
Til våren slipper bandet Hanna Paulsberg Concept sin tredje plate, «Eastern Smiles» etter de kritikerroste «Waltz for Lilli og «Song for Josia». Plata slippes på Odin, Norsk Jazzforums gamle plateselskap som ga ut mange legendariske norske jazzplater på 80- og 90-tallet. Dette blir den første nyutgivelsen derfra siden 1993.

Siden gruppa ble kåra til Young Nordic Jazz Comets i 2011, og vant Trondheim Jazzfestivals talentpris samme år, har det bare gått oppover: Anmeldelsene blir stadig mer rosende og konsertjobbene mer prestisjetunge. I februar 2016 kommer det tredje albumet. Paulsberg har turnert verden rundt, blant annet i Indonesia, Singapore, Angola, Madagaskar og store deler av Europa, med musikere og band som Marilyn Mazur, Chris Minh Doky, Marius Neset, Trondheim Jazzorkester, European Jazz Orchestra og flere.

Line-up

Hanna Paulsberg – saxofon
Oscar Grönberg – piano
Hans Hulbækmo – trommer
Trygve Fiske – bass

Linker

Les mer om Hanna Paulsberg.